Yaz Türlüsü Tarifi

Çıktı al Çıktı al

Yazan:    |   Kategori: Sebze Yemekleri Tarifleri

1 oy2 oy3 oy4 oy5 oy (2 oy, puan: 5,00 / 5)
Loading ... Loading ...
Yemek Tariflerini Paylaş
yaz türlü tarifi

yaz türlü tarifi

türlü tarifi malzemeleri

türlü tarifi malzemeleri

Malzemeler:

  • 250 gr. kemiksiz tavuk eti
  • 150 gr. taze fasulye
  • 1 küçük patlıcan
  • 1 küçük kabak
  • 150 gr. bamya
  • 2 orta boy soğan
  • 2 diş sarmısak
  • 1çay k.tuz
  • 1 çay k. karabiber
  • 1 su bardağı su
  • 3 çoba k.margarin
  • 2 adat yeşil biber
  • 3 orta boy domates

Yaz Türlüsü Tarifi:

Önceden fırını 180 dereceye getirip ısıtın. Eti kuşbaşı doğrayın, fasulyeyi ayıklayıp iri iri doğrayın, patlacanın sapını atıp kabuğu boyuna şeritler halinde soyduktan sonra boyuna  dörde kesin, kabağı kazıyıp boyuna yarıdan kesildikten sonra ikişer santim parçalar halinde doğrayın. Bamyaları başlarını temizleyin, biberleri saplarını temizleyip, dörde bölünüz. Soğanı ince doğrayın, domateslerin kabuklarını soyun ve iri iri doğrayın. Eti ve sebzeleri çiğden bir güvece koyun tuz ve biberini serpin, sarmısağını  katın. Bu işlemi yaparken etleri alta, daha ağır pişen taze fasulye etlerin yanına, patlıcan, kabak ve bamya gibi daha kolay pişen sebzeleri ise üste koyun, yağı parçalar halinde güvecin üzerine yerleştirin, güvecin kapağını kapatın ya da bir alüminyum folyo ile örtün fırına verin. Yaklaşık 1.5 saat pişirin. Yaza özel türlü tarifiniz hazır. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Yaz Türlüsü Tarifi

Yorumlar

Yazı yoruma kapalı.

yemek tarifleri tatlı tarifleri Pratik Tarifler meze tarifleri sebze yemekleri kek tarifleri

iftar yemek tarifleri