Yoğurtlu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi

Yoğurtlu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi

Yazar -
0 31

Malzemeler

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 4 çay bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 litre et suyu ya da tavuk suyu
  • 4çay bardağı arpa şehriye
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı

Yoğurtlu Arpa Şehriye Çorbası Tarifi Yapılışı

Bir tencereye un, yoğurt ve yumurta sarısını koyup iyice çırpın, üzerine tuz ve karabiber serpiştirip ılık haldeki et ya da tavuk suyunu ilave ederek karıştırın, et ya da tavuk suyunuz yoksa, ılık su içinde bulyon da kulanabilirsiniz. Bu yoğurtlu karışımı orta ısılı ateşte sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişirin, çorba kaynamaya başlar başlamaz arpa şehriyenin 2 yemek kaşığı kadar ayırıp geri kalanı tencereye aktarın. Sık sık karıştırarak şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirin, çorba kıvamı koyu olursa sıcak su katabilirsiniz. Diğer tarafta tereyağını küçük bir tavada  kızdırıp üzerine ayırdığınız arpa şehriyeye ekleyerek renkleri hafif kahverengileşinceye kadar kavurun. Kavurduğunuz yağlı şehriyeyi  çorbanın üzerine gezdirip, ince kıyılmış dereotuyla süsleyerek ılık ya da soğuk servis yapabilirsiniz.

Benzer tarifler

0 42