Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Zeytinyağlı barbunya pişirilmesi. Taze barbunya nasıl yapabiliriz? Kolay zeytin yağlı barbunya hazırlanması. Zeytinyağlı barbunya tarifimiz aşağıdaki gibidir.

Malzemeler

-1 kilo taze barbunya
-1 yarım su bardağı zeytinyağı
-2 Adet soğan (küçük doğranmış)
-1 Adet patates (küçük doğranmış)
-1 Adet havuç (küçük doğranmış)
-2 Adet domates (rendelenmiş)
-1 Tatlı kaşığı bibet salçası
-Yarım küp şeker
-Tuz
-3 Su bardağı su

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Hazırlanışı

Kabukları ayıklanmış barbunyayı 30 dk  haşlayıp, suyunu süzüp beklemeye alalım. Tencereye zeytinyağını koyarak doğranmış soğanı yağda hafifçe öldürünüz, buna havucu ve patatesi  ilave ederek biraz daha kavurun. Rendelenmiş domates tuz, şeker, salça ve barbunyaları da ilave edip 3 su bardağı suyu da ekleyip 1 saat pişirmeye bırakın. Afiyet olsun

Not: İsterseniz zeytınyağı oranını arttırabilirsizniz damak tadınıza kalmıstır.

Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Benzer tarifler

Tavada Somon Balığı Tarifi

0 1005
Radika Salatası Tarifi

0 889
Radika Kavurmasi Tarifi

0 811
izmir lokma tarifi

0 1410
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Zeytinyağlı Barbunya Tarifi

Yorum Yok

Yorum Yap